Természetesen attól, mert valaki a vegán étkezést választja, még nem kell lemondania az ízek fantasztikus kavalkádjáról, sem egy ízletes szendvicsről. Ma már olyan változatos lehetőségeket kínál a választék a vegán étrend kedvelőinek is, hogy bármikor összedobhatnak maguknak egy fantasztikus vegán szendvicset.

 Az ízvilága is teljesen más lesz, erre is mindenképpen fel kell készülni, de sok finom íz közül válogathatnak.

Egy vegán szendvics elkészítéséhez sok különböző alapanyag áll a rendelkezésre, például szintén használnak felvágottakat vagy kenőkrémeket, és még húshelyettesítőket is. 

A jackfruit például jelenleg az egyik leginkább közkedvelt vegán húshelyettesítőnek számít a vegánok között. Sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, és számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik az emberi szervezet számára. A jackfruit egy gyümölcs, melynek textúrája szálas, és nagyon hasonló bizonyos húsokéhoz. Saját, jellegzetes íze nem nagyon van, éppen ebből kifolyólag, ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. 

A búzasikérről ugyanez elmondható, a búza kivont fehérjetartalma, ebből készül a szejtán, másik nevén búzahús.

Húsételek helyettesítésére kiváló választás vegánoknak. B-vitaminokat, niacint, E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént tartalmaz. És akkor ott a szója, amelyből pedig a felvágottak többsége készül.

Ezekből a vegán húshelyettesítőkből kiválóan variálható, hogy milyen feltéttel készülő szendvicset szeretnének összerakni.

Mivel legtöbb esetben a szendvicsekre általában valamilyen kenőkrémek is kerülnek, azért, hogy ne legyenek olyan szárazak, ezért egy-két finomságot számításba veszünk, amivel ízletesebbé tehetik vegán szendvicsüket.

Csicseriborsókrém, padlizsánkrém, napraforgókrém, köleskörözött, paradicsomos tökmagkrém, akár diókrém vagy növényi vaj, sajtkrém, hamis tojáskrém vagy éppen hamis kolbászkrém, de a margarin is kedvelt vegán krém.

Számos lehetőség és alapanyag áll a szendvicskrémek elkészítésére. Egy vegán szendvics elkészítéséhez tehát már csak a díszítőelemek maradtak hátra, amelyek természetesen esetenként a gomba kivételével, bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből, fűszernövényből rákerülhetnek a szendvics tetejére. Természetesen a vegán szendvicsek esetében ugyanolyan fontos, hogy mindig ehető és a szendvics ízvilágához illő díszítést használjanak. 

Nézzük meg milyen vegán szendvics kínálatot találhatnak, amennyiben rendelni szeretnének: 

Grillzöldséges szendvics; amely roppanós grillzöldségek, friss metélőhagymával, bazsalikommal, vegán sajtkrémen. Padlizsánkrémes szendvics; ízletes padlizsánkrémes szendvics, paprikakockákkal és lilahagymával. A kesudióból készített ínycsiklandozó és harmonikus vegán sajt és sajtkrém alapokból, ízletes padlizsánkrém vagy roppanós, friss zöldségek, választható házi kenyereken, mint például lenmagkenyéren. 

Ezek a szendvicsek nagyságrendileg 300.- forintért már rendelhetők.

A vegán szendvicsek kedvelői sok lehetőség közül választhatnak, akár otthon szeretnék kiélni fantáziájukat és kreativitásukat a szendvicskészítés területén, akár pedig rendelni szeretnének.