Természetesen manapság már sokkal menőbb és persze egyszerűbb is megrendelni azokat a szendvicseket, amelyekkel egy újévi bulira készülnek, és amit a vendégseregnek szeretnének felkínálni. 

Viszont kevés olyan a kereskedelmi forgalomban kapható és rendelhető szendvics van, ha van egyáltalán, amelyeket ne lehetne kinevezni szilveszteri szendvicsnek.

Legyen szó akár nyitott vagy zárt szendvicsekről. Persze egy szilveszteri buliban minél kisebb egy szendvics, annál praktikusabb, hiszen nem kell az embernek megállnia elfogyasztani, vagy egy helyben toporognia egy tányérral a kezében. Éppen ezért a falatka szendvicsek és a mini partiszendvicsek felelnek meg talán a leginkább, a közkedvelt minihamburgerek mellett egy szilveszteri buliba.

Ha viszont valóban megrendelni szeretnék a szendvicseket és nem pedig elkészíteni, akkor a rendelésüket mindenképpen időben le kell, hogy adják, hiszen minden bizonnyal mások is gondolkodnak hasonlóképpen, mint önök, a szilveszteri buli finomságaival kapcsolatban. Azt is érdemes átgondolni, hogy a meghívott vendégek között van-e olyan személy, aki esetleg valamire allergiás, vagy vegetáriánus, esetlegesen a vegán étkezést preferálja.

Ezek mind fontos szempontok a szilveszteri szendvicsek megrendelése alkalmával. 

Ezen kívül akár otthon készítik el, akár megrendelik a szendvicseket szilveszterre, a babonákra is érdemes lehet odafigyelni, hiszen sokan ilyenkor nem esznek csirkét, mert a babona szerint elkaparja a jövő évi szerencsét. Ugyanez a helyzet a halas szendvicsekkel, mert ha halat esznek, elúszik a szerencséjük. Ellenben azt tartja a babona, hogy a malac viszont kitúrja, vagyis jelen esetben meghozza a szerencsét. Így tehát nem árthat egy szilveszteri buli szervezése alkalmával ezekre a kérdésekre is rákérdezni, mielőtt a szendvicsekhez megvásároljak az alapanyagokat, vagy mielőtt összeírják a megrendelést, amelyet szeretnének majd leadni.

A szilveszter egy záró és egyben egy nyitó ünnep is, amelyen a jó hangulathoz nagyban hozzájárulnak a finom falatok elfogyasztása is.