A szendvics rendelést ma már könnyen, gyorsan és egyszerűen elintézhetik, csak azt kell eldönteniük, hogy honnan rendeljék meg a szendvicseket. Persze a rendeléseket mindenki a legjobb áron, a legjobb minőségben, és természetesen a legízletesebben elkészített formában szeretné megkapni. Azért azzal számolni kell, hogy valószínűsíthetően mindhárom dolog egyszerre nem fog sikerülni, és ennek a kivitelezhetőségnek elég kevés esélye van.

Ami a legízletesebb, az valószínűleg prémium kategóriás alapanyagokból készül, így minden bizonnyal drágábbak az alapanyagok hozzá, tehát biztos, hogy nem a legolcsóbb lesz a piaci kínálatban.

Természetesen a minőséget meg kell fizetni.

Egyébként manapság már nincs olyan túlságosan számottevő különbség a szendvicskészítő szolgáltatók díjszabásai között. Persze azért sohasem árt tesztelni őket, kipróbálni melyik a legjobb, mielőtt végleg megrendelik a szendvicseket. Ez azért is fontos szempont lehet, mert minden ember más ízvilágot, más intenzitású fűszerezést vagy éppen elkészítési módot kedvel. A választék sem teljesen egyforma mindenhol, még ha a kínálat nagyon is hasonló a piacon. Ennek ellenére a szendvicsek között a választék több, mint bőséges.Az egyszerű kis falatkáktól kezdve, a nyitott és a zárt szendvicseken át, különböző méretekben egészen az ínyencségekig válogathatnak a legkülönfélébb szendvicsek közül egy megrendelés alkalmával.

 A teljesség igénye nélkül nézzünk meg egy kisebb felsorolást a nyitott szendvicsek lehetőségei közül: Választhatnak akár sonkás, körözöttes, juhtúrós, mediterrán, pulykamell sonkás, mozzarellás, camembert sajtos, téliszalámis, sonkás-sajtos, sonkás-tojásos, házi kolbászos, lazacos, kaviáros, libamáspástétomos, hússalátás, tepertőkrémes, tojáskrémes, fasírtos, tonhalas vagy tonhalkrémes, trappista sajtos, vegyes sajtos, tarjás, füstölt sajtos, pulykamell carpaccios, zöldséges feltétek közül egyaránt. 

Azt fontos mindig elmondani egy megrendelés alkalmával, hogy mindig van egy minimum rendelési limit, amely mennyiségnél kevesebbet nem tudnak rendelni a szendvicsekből. Ez is szolgáltatótól függően változhat.

Általában egy dobozban legkevesebb 20-30 szendvics rendelhető, és ebből is fajtánként legkevesebb 5 darab. A rendelés mennyiségének a növekedésével arányosan változik a szendvicsfajták rendelési limit száma is, tehát példaként 100 darab szendvics rendelése esetében már körülbelül tíz különböző fajtájú szendvicset tudnak rendelni, fajtánként minimum 10 darabos választékkal. Persze nagyobb megrendelések esetében a darabszám növekedésével a limit is arányosan növekedik.

A rendeléseknél több szempontot is figyelembe vesznek.

Egyre több a vegetáriánus vagy vegán étkezést előtérbe helyező vásárló, akik szendvicseket rendelnek, így kiemelt figyelmet kapnak ezek a szempontok is.A kínálatból lehetőség nyílik arra, hogy a normál szendvicseket megrendelhessék akár gluténmentes kenyérből, vagy laktózmentes termékekből is elkészítve. Természetesen ezek a szendvicsek az alapanyagok és az összetevők beszerzési árától függően minden bizonnyal drágábbak lesznek, mint a hagyományos alapanyagokból készített termékek.

A megrendelések leadása és a szendvicsek friss elkészítése után, általában egy hűtőkocsival történik a házhozszállítás, ezzel is ügyelve a frissesség megőrzésére. A megrendelések leadására több különböző lehetőség is a rendelkezésükre áll. A megrendeléseket leadhatják online webkosaras rendszerben vagy email címen keresztül. Van, ahol egy megrendelőlap kitöltésével és elküldésével tehetik meg vagy némelyik szolgáltatónál még telefonon keresztül is megtörténhet a rendelésfelvétel.

Sürgős, úgynevezett S.O.S rendelésnél, mert van, ahol ilyen lehetőség is van, csak telefonon keresztül lehetséges a rendelésleadás. Természetesen ezek a lehetőségek is a szolgáltatóktól függően változhatnak. Amennyiben online felületen keresztül adják le a megrendeléseiket, akkor a megjegyzés rovatokba mindenképpen jelezniük kell, ha akadnak különleges kívánságaik. 

A megrendelések leadását követően több fizetési lehetőségre is van mód. A fizetési rendszer általában a futárnak utólag készpénzzel vagy bankkártyával történhet, de van lehetőség előre utalással is kifizetni a megrendeléseket.

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek.