A fővárosban számos lehetőség nyílik a szendvicsrendelésre. Több szolgáltatótól is rendelhetnek finomabbnál-finomabb szendvicseket. A szendvicsrendelést ma már egy gyors és egyszerű folyamat, csak azt kell kiválasztaniuk, hogy honnan rendeljék meg a szendvicseket.

Budapesten ez elég egyszerű, bár mivel több kiváló szendvicses cég is jelen van a piacon, azért némileg bonyolítja a helyzetet. Ellenben érdemes lehet egy tesztelési kört elvégezni, főleg abban az esetben, ha egy nagyobb mennyiséget szeretnének megrendelni valamilyen rendezvényre vagy összejövetelre. Előtte nem árthat egy tesztevést beiktatni, csak azért, hogy el tudják dönteni, Budapesten melyik szendvicskészítő szolgáltatónak az ízvilága esik a legközelebb az ízlésükhöz.

Persze a megrendeléseket a fővárosban is mindenki a lehető legolcsóbban, és a legkiválóbb minőségben szeretné megkapni. De hát ezzel mindenki így van. Ami a legízletesebb, az valószínűleg prémium kategóriás alapanyagokból készül, így minden bizonnyal drágábbak az alapanyagok hozzá, tehát biztos, hogy nem a legolcsóbb lesz a piaci kínálatban. Természetesen a minőséget azért megéri megfizetni. 

Mi az a dolog, amitől más lehet a fővárosban szendvicset rendelni, mint bárhol máshol az országban, van-e ilyen egyáltalán? Manapság már nincs olyan túlságosan számottevő különbség a szendvicskészítő szolgáltatók között. Viszont az mindenképpen előnye a fővárosnak, hogy itt található a legtöbb szolgáltató, akitől rendelni lehet, így talán a kínálat, de inkább a választás lehetősége nagyobb, mint máshol. Éppen ezért lehet fontos szempont ahogy említettem a tesztelés, hiszen minden ember más ízvilágot, másfajta fűszerezést vagy éppen elkészítési módot kedvel.

A választék is különböző a szolgáltatók között, még akkor is, ha a sztenderd kínálat nagyon is hasonló a piacon, néhány extra különbség adódhat leginkább.Ennek ellenére a szendvicsek választékában a kínálat több, mint bőséges. A kis mini falatkáktól kezdve, különböző méretekben, az egyszerű szendvicsektől egészen az ínyencségekig válogathatnak a legkülönfélébb szendvicsek közül egy megrendelés alkalmával a fővárosban is. Ez csak és kizárólag a választott szolgáltató kínálatától függ. Arra is van lehetőség, hogy egyedileg összeválogathatnak a szendvicsek fajtáiból egy saját válogatást.

Ebben az esetben szinte minden szolgáltatónál egy Kánaán tárul a megrendelők elé a különböző szolgáltatók kínálatából.

A teljesség igénye nélkül nézzünk meg egy kisebb felsorolást a nyitott szendvicsek lehetőségei közül: Választhatnak akár sonkás, sonkás-sajtos, sonkás-tojásos, körözöttes, juhtúrós, mediterrán, pulykamell sonkás, mozzarellás, camembert sajtos, téliszalámis, házi kolbászos, lazacos, kaviáros, libamáspástétomos, hússalátás, trappista sajtos, vegyes sajtos, tarjás, tepertőkrémes, tojáskrémes, fasírtos, tonhalas vagy tonhalkrémes, füstölt sajtos, pulykamell carpaccios, vagy éppen vegetáriánus, zöldséges feltétek közül egyaránt.

Zárt szendvicsekből bár nem ilyen hatalmas a választék, de ott is megtalálhatja bárki a kedvencét, egy rántott húsos, fasírtos, csirkehúsos, halas szendvics vagy éppen a sonkás, szalámis, tojásos vagy sajtos szendvicsekben.

Azt fontos mindig elmondani egy megrendelés alkalmával, hogy mindig van egy minimum rendelési limit, amely mennyiségnél kevesebbet nem tudnak rendelni a szendvicsekből.

Természetesen ez is szolgáltatótól függően változhat. A fővárosban könnyen megközelíthetők a szolgáltatók üzletei, így akár egy személyes megrendelés alkalmával lehetőség nyílik arra is, hogy azonnal megkóstolják a megrendelni kívánt szendvicseket.

A megrendeléseket általában saját logóval ellátott, különböző méretű dobozokban kapja meg a vásárló, a zárt szendvicsek esetében pedig fóliában. Az allergéneket minden alkalommal kötelező feltüntetni a csomagolásokon. Általában egy dobozban legkevesebb 20-30 szendvics rendelhető, és ebből is fajtánként legkevesebb 5 darab.

A rendelés mennyiségének a növekedésével arányosan változik a szendvicsfajták rendelési limit száma is, tehát példaként 100 darab szendvics rendelése esetében már körülbelül tíz különböző fajtájú szendvicset tudnak rendelni, fajtánként minimum 10 darabos választékkal. Persze nagyobb megrendelések esetében a darabszám növekedésével a limit is arányosan növekedik.

A fővárosban, ha nem is minden kerületnek van saját szendvicsezője, de természetesen minden kerületben lehetőség van a szendvicsek megrendelésére. Szinte minden szolgáltatótól lehet rendelni a Duna mindkét oldalára is.

A fővárosban is több szempontot is figyelembe vesznek a rendelésfelvételnél, hiszen ma már annyiféle igénynek kell megfelelni. Például napjainkra a gasztronómia minden területén már egyre jobban előtérbe kerültek az allergének, és ez a szendvicsek elkészítésénél is így van, Budapesten is.

Egyre több a vegetáriánus vagy vegán étkezést előtérbe helyező vásárló, akik szendvicseket rendelnek, így kiemelt figyelmet kapnak ezek a szempontok is. Éppen emiatt egyre több szolgáltató figyel erre is, és lehetőséget kínálnak a vásárlóiknak arra, hogy vegetáriánus, és már egyre több helyen egy-egy vegán szendvicsfajta is elérhető legyen a választékban.

A kínálatból lehetőség nyílik arra, hogy a normál szendvicseket megrendelhessék akár gluténmentes kenyérből, vagy laktózmentes termékekből is elkészítve.Ezen kívül pedig már csökkentett zsír és szénhidrát tartalmú szendvicseket is rendelhetnek.

A szendvicsek választhatók és rendelhetők több különböző ízben, viszont arra mindig fontos és érdemes odafigyelni a rendelés alkalmával, hogy ha különböző feltéttel rendelik a szendvicseket, akkor kérjék meg a csomagolásnál, hogy a halas szendvics semmi esetre se kerüljön például a húsos vagy sajtos szendvicsek mellé, mert ha összeérnek, akkor átvehetik a másik feltét ízét, és nem biztos, hogy ha több ember fogyasztja majd a szendvicseket, közülük mindenki egyformán szereti az összes megrendelt szendvics ízét. Ez egy vegetáriánus személy esetében is fontos szempont lehet egy normál étkezésű ember mellett. Mivel a fővárosban elég sok megrendelés pörög egyszerre, így nem árt időben leadni a megrendeléseket.

A megrendelések leadása és a szendvicsek friss elkészítése után, általában egy vagy több hűtőkocsival történik a megrendelések kiszállítása, ezzel is ügyelve a frissesség megőrzésére. A megrendelések leadására több különböző lehetőség is a rendelkezésükre áll.

A megrendeléseket leadhatják online webkosaras rendszerben vagy email címen keresztül.

Van, ahol egy megrendelőlap kitöltésével és elküldésével tehetik meg vagy némelyik szolgáltatónál még telefonon keresztül is megtörténhet a rendelésfelvétel. Sürgős, úgynevezett S.O.S rendelésnél, mert van, ahol ilyen lehetőség is van, csak telefonon keresztül lehetséges a rendelésleadás. Természetesen ezek a lehetőségek is a szolgáltatóktól függően változhatnak. Amennyiben online felületen keresztül adják le a megrendeléseiket, akkor a megjegyzés rovatokba mindenképpen jelezniük kell, ha akadnak különleges kívánságaik. 

A megrendelések leadását követően több fizetési lehetőségre is van mód. A fizetési rendszer általában a futárnak utólag készpénzzel vagy bankkártyával történhet, de van lehetőség előre utalással is kifizetni a megrendeléseket.

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek.