A szendvicseket a kiszállítás előtt minden esetben friss alapanyagokból készítik.

Mindig annak megfelelően, ahogy fel van tüntetve a megrendelésnél, hogy esetleg gluténmentes, vagy barna kenyérből, laktózmentes termékből készüljön. A kiszállításnál ezeket a szendvicseket megkülönböztetik a csomagoláson a többi szendvicstől, amennyiben többféle szendvicset rendeltek.

Legyen szó bármilyen nyitott szendvicsről, amelyeket papírdobozban szállítanak, vagy mini hamburgerről, zárt szendvicsekről, amelyek lehetnek zsemle, kifli, bagett, molnárka, sajtos stangli, vagy magos bagett, amelyeket műanyag fóliában vagy kis műanyag zacskóba csomagolva szállítanak ki.

Kiszállítás a szolgáltatóknál általában az év szinte minden napján érhető, néhány kivétellel.

Van olyan cég, ahol már reggel 6 órától lehet rendelni, és este pedig 18 óra előtt sehol sem zár a kiszállítás. Ahogy említettem, néhány nap azért van, amikor nincs, vagy csak nagyon különleges esetekben vállalnak kiszállítást, ezek a napok a december 24., 25., 26., és a 31. Ezeken a napokon leginkább a szolgáltató cégektől függ, hogy vállalnak e kiszállítást. A szállítást minden nap a reggeli óráktól kezdik teljesíteni a futárok. A megrendelésnél kérnek egy megadott 1-2 órás idősávot, amikorra a kiszállítást szeretnék megkapni a pontos helyszínre.

Több cégnél már megszokott dolog, hogy a teljesítés előtt telefonos értesítést kérhetnek a futártól, hogy milyen idősávban érkezik. Amennyiben munkaidőn kívüli időpontra kérnek kiszállítást, annak díjszabása, valamint lehetősége általában egyedi elbíráslás alapján történik.

A nagyobb távolságú kiszállításoknál, akár vidéken vagy a fővárosban és a környező településeken előfordulhat, hogy 2-3 órás idősávot is kérhetnek megjelölni, hiszen a kiemelt időszakokban, előre nem tervezhető, vagy kalkulálható forgalmi akadályok, dugók léphetnek fel. 

A szendvicsek mindig közvetlenül a kiszállítást megelőzően, frissen készülnek.

 Éppen ebből kifolyólag is érdemes a kiszállítási idősávot úgy megjelölni, hogy ha bármilyen előre – és rajta kívül álló okból – nem tervezett helyzet miatt a futár esetleg késik, akkor még legyen idejük a megrendelt szendvicsek tálalására és előkészítésére, ha rendezvényre vagy valamilyen összejövetelre rendelték meg a kiszállítását a szendvicseknek.

Ez azért is fontos, hogy egy ilyen helyzetből ne származzon semmilyen kellemetlenség vagy félreértés se a megrendelőnek, se a futárnak vagy a kiszállító cégnek.

Természetesen az sem mellékes, hogy ilyenkor a mennyiégtől is függően még a szendvicsek átvételse és tálalása is időt vesz igénybe.

Az kellemetlen lehet, ha egy ilyen eset miatt nem lesz elég idejük. Ezért nagyon praktikus megoldás az idősávos megrendelést. A kiszállítások pontosságáért csak akkor tudnak felelősséget vállalni, ha a megadott idősáv legalább egy-két órás időtartamú.

Szállítási díjak

A szállítási díjak minden esetben annak függvényében ingyenesek, vagy díjkötelesek, hogy mekkora a megrendelt mennyiség, illetve milyen terméket rendelnek, és milyen távolságra kell kiszállítani. Ez is a szolgáltatóktól, ki melyik lehetőség alapján kalkulálja a díjait.

Általában lehetőség adódik az ingyenes szállításra is, ez leginkább abban az esetben szokott előfordulni, ha nagyobb mennyiséget rendelnek, erről mindig egy megegyezés dönt a felek között. Kis mennyiségű rendeléseknél, sajnos nem lehet biztosítani az ingyenes kiszállítást, így annak mindig van egy plusz költsége, a szállítási cím távolságától függően.

Félreértések elkerülése érdekében fontos megemlíteni, hogy a futárok feladata csak annyi, hogy a kért megrendelést időben kézbesítse a pontosan megadott címre. A kipakolást és a tálalást már a megrendelőnek kell teljesíteni, mert az már nincs bele kalkulálva a kiszállításba, sem a futár idejébe. 

Általában minden szolgáltatónál van egy minimum megrendelés, amely darabszám alatt nem tudnak kérni kiszállítást. Ezek a szendvicsek fajtáitól is függenek, általában a nyitott szendvicseknél 20-30 darab, mini hamburgerből 30 darab, a zárt szendvicsekből szintén 30 darab a rendelési limit.

Természetesen ezek a szendvicsek fajtánként összeválogathatók, íz szerint, de abban az esetben is egyfajta szendvicsből legalább 5-10 darabot kell rendelni.  Amennyiben a szendvicsek mellé még szeretnének mást is rendelni, mint például üdítőket, ott nincs rendelési limit. 

Van olyan cég, ahol összegszerűen van meghatározva, hogy mekkora mértékű rendelést teljesítenek. Természetesen van lehetőség annál kevesebb összegért is rendelni, de abban az esetben a kiszállítási díj pluszban kerül felszámolásra. 

A fizetés többféleképpen is történhet, általában a futároknál átvételkor számla, vagy nyugta ellenében lehet készpénzben, de most már egyre gyakrabban bankkártyával is fizetni. A pontos végösszeget érdemes előre kikészíteni, mert a futárok nem minden esetben rendelkeznek váltópénzzel, főleg, ha nem az első cím az önöké, éppen ezért praktikus és gyorsan tudnak fizetni, ha előkészítik a fizetendő végösszeget, amit a visszaigazolásban minden esetben megtalálnak. 

 Előre egyeztetés után van lehetőség átutalással való fizetésre is, de ezt minden esetben előre utalással lehet kiegyenlíteni, egy kapott díjbekérőre. A számlát ilyenkor a megrendelt szendvicsek kiszállításánál a futár adja át.

Áfás számla igényüket mindig a megrendelés leadásakor kell jelezni, mert utólag nem áll módjukban azt kiállítani. 

Még azt fontos elmondani, hogy általában lehetőséget biztosítanak a megrendelések lemondására, de azt kizárólag minimum legkésőbb 48 órával a szállítási napot megelőző reggelig tudják elfogadni, ettől eltérően a teljes vételár felszámolásra kerül a megrendelőnek.

Ha ezeket a dolgokat figyelembe veszik, akkor bizonyosan pontosan és precízen történik meg a kiszállítás is.