A fővárosban, Budapesten tengernyi lehetőség közül választhat, aki finom szendvicseket szeretne házhoz rendelni. A bőséges szendvicsek kínálata bármilyen eseményre biztosítják az ízletes falatokat, de ha nem összejövetelre szeretnének házhoz szállítást kérni, hanem csak néhány igazán ízletes szendvicsre vágynak és nincs kedvük otthon elkészíteni, arra is van lehetőség. Persze a házhozszállításnál mindenképpen érdemes figyelembe venni azt a szempontot is, hogy a kisebb méretű nyitott szendvicsek, vagy némelyik szintén kisebb zárt szendvicsek megrendelése esetében minden esetben, minden szolgáltatónál van egy minimum rendelés, amely alatt nem vállalnak házhozszállítást. Ez általában 20-30 darab szendvics megrendelésére van korlátozva, minimalizálva, amelyet egyedül elfogyasztani nem egyszerű kihívás lehet. Persze ilyenkor kell összehívni a barátokat, vagy megdumálni a kollégákat, hogy legyen aznap szendvics az ebéd, ha már unalmas a menüs kaja. 

Budapesten sokféle szendvicset lehet házhoz rendelni.

A kis mini falatkák, a party szendvicsek, a kanapék mind a nyitott szendvicsekhez tartoznak, amelyeket általában a megrendelt limittől függően lehet összeválogatni ízek szerint, és ezeket papírdobozban szállítják ki házhoz, amelyek a hűtésre is kiválóan alkalmasak.

A zsemlékbe, kiflikbe, croissantba, kisebb vagy nagyobb bagettekbe töltött szendvicsek, a paninik, a ciabatták, a hot-dogok, a mini vagy nagyobb hamburgerek, és persze némelyik gyorséttermek termékei mind a zárt szendvicsek kategóriájába tartoznak, amelyekből szolgáltatóktól függően szintén kérhetnek a fővárosban házhozszállítást. Ezeket a zárt szendvicseket általában egy zárt celofán vagy műanyag tasakban csomagolják, és úgy szállítják házhoz.

Budapesten elég nagy forgalmat bonyolítanak le a szendvicsek házhozszállításával, így ma már arra is figyelnek, ha valaki allergiás, vagy csak vegetáriánus vagy vegán szendvicseket kér házhoz szállítani, hogy ezek a szendvicsek meg legyenek jelölve, és az allergének is fel legyenek tüntetve a csomagoláson. 

Legtöbbször, ha nincs megadott, minimalizált rendelési mennyiség, akkor viszont egy összeghatár van megadva, amelyet, ha nem ér el a rendelés, akkor nem szállítják házhoz a rendeléseket. Ezek a mennyiségek, darabszámok és az összegek is csak a különböző szolgáltatóktól függően változnak. Az összeghatár átlagosan 1200-1500 forintnál kezdődik, de ezeknél a rendeléseknél általában egy rendelhető termék szinte minden esetben megközelíti, meghaladja a rendelési limit összegét. Az is előfordulhat, hogy amennyiben a rendelés végösszege nem éri el a rendelési limitet, abban az esetben egy plusz házhozszállítási díjat számolnak fel. Persze olyan lehetőség is adott, amennyiben a rendelés mértéke nagyobb, akkor egy bizonyos összeghatár felett a házhozszállítás ingyenes. A házhozszállításnál kiemelten fontos a fővárosban, hogy a címet pontosan adják le, mert csak így érkezhet meg a futár időben a friss megrendeléssel. A precíz házhozszállítás kulcsa a pontos adatok megadása.

A házhozszállítás díja a fővárosban általában kerületekre vagy díjzónákra vannak felosztva.

Viszont ma már nem csak a főváros területén belül vállalnak házhozszállítást a cégek, hanem a környező településekre egyaránt. Viszont ezeknek a díja külön kerül felszámolásra. Persze itt is a megrendelés mennyisége meghatározhatja a házhozszállítás díját. A fővároson belül viszont, mivel vannak nagyobb távolságok, általában egy adott kerületből körülbelül 5-8 kilométeres vonzáskörzetben vállalnak ingyenesen házhozszállítást, az ezen kívül eső távolságoknál pedig egyedi díjszabás alapján történik a házhozszállítás. Természetesen itt is ugyanúgy a megrendelt szendvicsek értéke és a szolgáltató szabályzata az, ami meghatározhatja a díjakat. Budapest vonzáskörzetébe általánosságban a Pest megyei települések tartoznak még bele. Előfordulhat viszont, hogy a főváros némelyik peremkerületének utolsó utcáit is már ebbe a díjzónába tartozó elszámolás alapján számolják el. 

A házhozszállítást végző futárok a szendvicseket egy hűtőkocsival szállítják. A futároknak kizárólag a szendvicsek, a megrendelés házhozszállítása a feladata, a kipakolás és a szendvicsek tálalása már nem tartozik bele a munkakörükbe, és az idejükbe sem fér bele, hiszen egy futár nem összesen csak egy megrendelést szállít házhoz egy hűtőautóval.

A fizetésre több lehetőség is adódik, ez is a szolgáltatótól függően eltérhet. Általában lehetőség van előre átutalással kifizetni a számlát, ezt leginkább nagyobb mennyiségű szendvics megrendelése esetében szokták kérni vagy javasolni. Itt meg kell említeni, hogy a futár a házhozszállítás alkalmával már nem tud Áfás számlát kiállítani, így erre vonatkozó igényüket mindenképpen a megrendelés leadásánál érdemes jelezni. Ezen kívül van még lehetőség a futárnál készpénzzel kifizetni a megrendelést, ebben az esetben érdemes apróval készülni, hogy a pontos végösszeget adják át a házhozszállításnál, hiszen nem biztos, hogy minden esetben rendelkezik a futár elegendő váltópénzzel. A legtöbb szolgáltatónál az online megrendelések esetében bankkártyával is fizethetnek, és a futároknál is egyre több alkalommal van egy úgynevezett mobilterminál, amely segítségével szintén ki tudják bankkártyával egyenlíteni a számla végösszegét.

A megrendeléseket a házhozszállításhoz leadhatják online felületen keresztül, ez a legelterjedtebb lehetőség, de a legtöbb szolgáltatónál még telefonos megrendelést is vesznek fel házhozszállításhoz.

Budapesten, akár egy darab nagyobb, tartalmasabb szendvicset szeretnének házhoz rendelni, akár több száz darabot, mindig frissen készítve érkezik meg. Böngésszenek az ajánlatok között és találják meg a legjobb szendvicseket, amelyeket házhozszállítással megrendelnek.

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek.