Budapesten, sok lehetőség adódik arra, hogy finom, ízletes szendvicseket egyenek. Ma már kis túlzással szinte minden utcasarkon vásárolhatnak valamilyen szendvics fajtát.

Vannak a klasszikus szendvicsek, amikor két kenyér közé tesznek valamilyen krémet, feltétet, és legtöbb esteben már zöldségeket is. Ezeket a szendvicseket ma már általában levákuumozzák és lefóliázzák. Szinte minden bevásárlóközpontban és benzinkúton is lehet kapni a fővárosban. A hagyományos szendvicseket, mint a rántott húsos vagy fasírtos szendvicsek, amelyek egy zsemle és egy vékony salátalevél kíséretében kaphatók, a főváros szendvicsbárjaiban, a középületek büféjeiben, és némelyik presszó vagy kisebb kocsmákban is, szinte mindenhol kaphatók, persze, mivel ezekből a szendvicsekből van, ahol csak bizonyos darabszámot készítenek, ezért hamar elfogynak, főleg, ha frissek még és ropogós a zsemle és a hús is benne.

A fővárosban igen népszerűek még a frissen készített melegszendvicsek is, amelyeket különböző krémekkel, és persze sok-sok olvadó sajttal készítenek. Ezekről a szendvicsekről is elmondható ugyanaz, mint előfordulási hely, mint a rántott húsos szendvicsekről, ha szeretnének elfogyasztani egy finom melegszendvicset. A budapesti kávézók legnagyobb részében is lehet szendvicseket rendelni, a választék mindig a kávézó jellegétől, stílusától is függ.

Budapesten egyre többen rendelnek partikra, rendezvényekre, összejövetelekre, céges bulikra különböző nyitott és zárt szendvicseket. A nyitott szendvicsek kínálata nagyon bőséges, közel félszáz különböző sztenderd ízvilágú szendvicsből választhatnak, a legegyszerűbb sonkás szendvicsektől, egészen a libamájas vagy a kaviáros, ínyenc szendvicsekig, minden fővárosi – és nem csak fővárosi – lakó megtalálja a saját ízlésvilágát.

Ezek a szendvicsek egyszerűen és könnyen fogyaszthatók, éppen ezért nagy kedvenc lett a budapesti rendezvények kínálatában. Viszont nem csak a rendezvényeken népszerűek ezek a szendvicsek, hanem bármilyen összejöveteleken. Több olyan szolgáltató is van Budapesten, akik kifejezetten csak ezzel a területével foglalkoznak a fővárosi gasztronómiának. Természetesen komplex szolgáltatásokat kínálnak, így a frissen és prémium minőségű szendvicsek elkészítése mellett, a házhozszállítás is megoldható Budapest egész területén. A különböző területek általában díjzónákra vannak felosztva, függően a szolgáltató központja, ahol a szendvicsek készülnek és a szállítási cím közötti távolságtól.

Néhány javaslat, hogy honnan érdemes a fővárosban szendvicseket rendelni rendezvényekre, összejövetelekre, vagy akár helyben elfogyasztani, ahol van rá lehetőség:

  • Duran szendvics
  • Olasz szendvics
  • Hidegtálbazár
  • Hidegtálkirály
  • Club szendvics
  • Marie Kristensen Sandwich Bar

A főváros a szendvicsek kedvelőinek igazi Kánaán, rengeteg lehetőség közül választhatnak. Nem kell azon sem meglepődni már, ha beülnek egy frissítő italra valahová, és a látvány hűtőpultokban ott várják, csábítják a vendégeket, a frissen készített szendvicsek. Ilyenkor engedni kell a csábításnak és bele kell vetni magukat a gasztronómia csábító ízeinek kavalkádjába.

Budapest annyi mindennek a fővárosa, így lehet a finom szendvicsek fővárosa is.