Kezdődik a parti szervezése és el kell gondolkodni azon, hogy honnan rendeljék meg a szendvicseket a legjobb áron, de egyben a legjobb minőségben, és természetesen a legfinomabb elkészítési módon is. Nem biztos, hogy minden esetben mindhárom dolog egyszerre sikerül, és kivitelezhető. Ami nagyon finom, az valószínűleg kiváló minőségű alapanyagokból készül, így szinte biztosra vehető, hogy nem a legolcsóbb lesz a piaci kínálatban. Bár manapság már nincs olyan hatalmas számottevő különbség a különböző szendvicskészítő és értékesítő szolgáltatók díjszabása között, azért nem árt tesztelni őket, mielőtt végső döntésüket meghozzák. Ez azért is fontos szempont lehet, mert minden embernek más az ízlésvilága és a választék sem egyforma mindenhol, még ha a kínálat nagyon is hasonló a piacon.

Viszont az még egy fontos kérdés, hogy megrendelésnél mitől lesz egy szendvics partiképes?

Természetesen ez mindig függ a rendezvény vagy összejövetel, vagyis a parti jellegétől, stílusától, valamint a meghívott vendégektől is. Egy gyermekzsúrra ma már kifejezetten vidám, az alapanyagok és a díszítések variációi által több különböző figurát is meg tudnak jeleníteni egy szendvics formájában, ami emeli a parti színvonalát és hangulatát egyaránt. Ezek az úgynevezett „gyerekszendvicsek” kifejezetten az ilyen partikra lettek kitalálva. A megrendelésük általában egy minimum rendelésszámhoz van kötve, ez szolgáltatótól függően változó lehet.Mivel ezeknek a szendvicseknek az elkészítése több alapanyagból és összetevőből készül, így az ára is egy picit magasabb, mint egy hagyományos szendvicsé.

Ezekből a nyitott gyerekszendvicsekből általában fajtánként minimum húsz darab kerül egy dobozba, ennyi a minimalizált rendelhető mennyiség, és nagyságrendileg 6000-6500.- forinttól már rendelhető egy doboznyi finomság. A díszítés az idénytől és a beszerzéstől is változó lehet.

A normál partiszendvicsek, vagy rendezvény szendvicsek, amelyek több különféle feltétekkel is rendelhetők, húsos, sajtos, krémes, vegetáriánus vagy akár ínyenc feltétekkel is, általában szintén minimalizált mennyiségben rendelhetők. Lehetőség nyílik arra is, hogy többféle szendvicset rendeljenek egyszerre, egy dobozban, itt a megrendelés mennyiségétől és a doboz méretétől függően válogathatók össze a különböző ízvilágú partiszendvicsek. Példaként egy 50 darabos dobozban valószínűleg ötféle szendvicsből választhatnak fajtánként tíz darabot, de van ennél kisebb mennyiség is, például ugyanezt a lehetőséget egy harminc darabos dobozban, ötféle szendvicsből fajtánként hat darabot válogathatnak össze a rendelésben.

Ez azért is nagyon fontos lehet, mert mindenkinek más az ízlése, így többféle ízből mindenki minden bizonnyal megtalálja a saját kedvencét. A nyitott szendvicseknek általában a feltétektől függően változnak az áraik. Egy egyszerű sonkás szendvics már nagyságrendileg 180-200.- forintos ártól rendelhető, persze ezt az darabárat hozzá kell szorozni a minimalizált rendelési mennyiséghez. Száz darab megrendelése esetén ez az összeg 19.000.- forintnyi költséget jelent. egy szalámis szendvics körülbelül 230.- forint, egy ínyenc feltétes szendvics pedig akár 400.- forint is lehet darabonként. Ebben az árban legtöbb esetben a házhozszállítás költsége nincs még benne, így azt is a terület és a szállítási zónák díjszabásától függően még hozzá kell számolni.

Partiszendvicsek lehetnek zárt, kisebb szendvicsek is, nem csak a nyitott sztenderd 10×6 centiméteres szendvicsek. Viszont ezeknél a zárt szendvicseknél általában nincs minimum rendelési mennyiség.

A szolgáltatóknál minden esteben az ételek közvetlenül a házhozszállítás megkezdése előtt készülnek el frissen a megrendelések igényeinek megfelelően. Az alapanyagok kiválasztásánál a frissesség és a magas minőség mindig az elsődlegesen fő szempont. Az egyre inkább elterjedő allergének miatt, az egészséges táplálkozás figyelembevételével készítik el már a legtöbb helyen a szendvicseket is. Az alapanyagok éppen ezért magas minőséget képviselnek. Szigorúan odafigyelnek arra, hogy a termékek hozzáadott tartósítószert, adalékanyagot, és színezéket nem tartalmaznak.

Az allergének a kiemelt figyelmet több szempont alapján is megkapják, ma már minden termék mellett fel van sorolva, hogy milyen allergéneket tartalmaz egy szendvics az elkészítés során, mert kötelező. Ezzel is segítve a vásárlóknak a tájékozódásban. Minden szolgáltató már gluténmentes kenyérből és laktózmentes feltétből is készít szendvicseket, viszont azt tudni érdemes, hogy általában ezek a termékek nem elkülönített üzemben készülnek, hanem ugyanúgy ott helyben, frissen. Éppen ezért fontos lehet odafigyelni arra, hogyha különböző szendvicseket rendelnek, hogy a laktóz vagy gluténmentes rendelés ne kerüljön egy dobozba a hagyományosan elkészített szendvicsekkel. Vagy például egy vegetáriánus étkezést preferáló vendég nem örülne, ha együtt utazna és össze is érne és keveredne a számára megrendelt szendvicse a húsos feltétű szendvicsekkel. Ezek apró figyelmességek a meghívott vendégek felé.

A megrendelések leadása, és a partiszendvicsek frissen végbemenő elkészítése után, általában egy hűtőkocsival történik a házhozszállítás, ezzel is ügyelve a frissesség megőrzésére. A megrendeléseket több különböző módon is leadhatják. Lehetséges online webkosaras rendszerben, email címen keresztül, megrendelőlap kitöltésével és elküldésével vagy pedig telefonon is megtörténhet a rendelésfelvétel. Ezek a lehetőségek is a szolgáltatóktól függően változhatnak. Amennyiben online felületen keresztül történik a megrendelés, akkor a megjegyzés rovatokba mindenképpen írják be a különleges kívánságaikat.

 A fizetési rendszer általában a futárnak utólag készpénzes, előre utalásos vagy pedig bankkártyás lehetőséggel történik.

Ízletes és finom, minőségi partiszendvicseket ma már sok helyről rendelhetnek, érdemes körülnézni, és lehetőség szerint tesztelni a minőséget és az ízvilágot a végső választás és a megrendelés előtt. Így nem marad más dolguk, mint jóízűen elfogyasztani a finom partiszendvicseket.