Kereskedelmi forgalomban leginkább a nyitott toronyfalatkákat lehet megvásárolni és megrendelni.

Egy ilyen mini falat szendvics, nagyon ízletes, és roppant eredeti vendégváró étel.  A miniszendvicsek megrendelését általában egy minimalizált rendelés számhoz kötik, így egy-két darabot senki sem tud rendelni belőle, de annak nem is lenne értelme. Általában a megrendeléshez, a kiszállításhoz szép, egyedi logóval ellátott, és saját design által készített dobozokat használnak, és abban szállítják a falatka szendvicseket. Ezek a miniszendvicsek, kis falatkák nem csak szemet gyönyörködtetők, és természetesen ránézésre is étvágygerjesztő hatásuk van, hanem egyben nagyon ízletes falatok is. Ezek a miniszendvicsek minden esetben nagyon aprólékosan, kézi munkával készülnek. Figyelnek arra is, hogy csak prémium minőségű alapanyagokból, hozzáadott tartósítószer, adalékanyagok, és színezékek nélkül készüljenek, figyelve a magas minőségre. A hagyományos és magyaros ízek megőrzése mellett, törekednek a nemzetközi trendek által felkapott ízvilág bevezetésére is a kínálatba. Mint ahogy bármilyen másfajta szendvicseknél, a miniszendvics falatkáknál is fontos, hogy mindig helyben és frissen készüljenek el a szállítás előtt, hiszen csak így maradhat meg a prémium minősége a falatkáknak. 

Ezeknek a falatka szendvicseknek az átmérője átlagosan 4-4,5 cm. A választék több, mint bőséges, az egyszerű kis falatkáktól egészen az ínyencségekig összeválogathatják a legkülönfélébb megrendeléseket. Akik egyedileg szeretnének összerakni a meglévő falatka szendvicsek fajtáiból egy saját válogatást, szinte Kánaán tárul eléjük a különböző szolgáltatók kínálatából.

A teljesség igénye nélkül nézzünk meg egy kisebb felsorolást a lehetőségek közül:

Választhat akár sonkás, körözöttes, juhtúrós, mediterrán, pulykamell sonkás, mozzarellás, camembert sajtos, téliszalámis, sonkás-sajtos, sonkás-tojásos, házi kolbászos, lazacos, kaviáros, libamáspástétomos, hússalátás, tepertőkrémes, tojáskrémes, fasírtos, tonhalas vagy tonhalkrémes, trappista sajtos, camembert sajtos, tarjás, füstölt sajtos, pulykamell carpaccios, zöldséges feltétek közül. 

A megrendelés folyamatában ezt a részét a módosításnak általában egy online rendelés leadásánál a megjegyzés rovatban kell feltüntetni.

 A rendelés mindig egyéni darabszám alapján kerül elszámolásra, függően a megrendelt miniszendvicsek fajtájától és az árától egyaránt. Általában egy féle szendvicsből legkevesebb 5-10 darabot lehet megrendelni, és összességében is többféle szendvicsből úgy lehet összeválogatni a pontos darabszámot.

A dobozok tartalma minden szolgáltatónál eltérő és különböző lehet, nézzünk meg egy példát az egyik szolgáltatótól: 

  • 30 darabos dobozba 6 különböző fajtájú szendvics kerülhet, amelynek ára 9.000.- forinttól kezdődik.
  • 50 darabos dobozba 10 különböző fajtájú szendvics kerülhet, amelynek ára 12.000.- forinttól kezdődik.
  • 100 darabos dobozba 10 különböző fajtájú szendvics kerülhet, amelynek ára 20.000.- forinttól kezdődik.
  • 200 darabos dobozba 15 különböző fajtájú szendvics kerülhet, amelynek ára 38.000.- forinttól kezdődik.
  • 400 darabos dobozba 20 különböző fajtájú szendvics falatka válogatható össze, amely 73.000.- forinttól rendelhető meg.

Napjainkra már egyre inkább előtérbe kerülnek az allergének, és egyre több a vegetáriánus vagy vegán étkezést előtérbe helyező vásárló a gasztronómia területén, így kiemelt figyelmet kapnak ezek a szempontok is. Egyre több szolgáltató figyel erre is, és lehetőséget kínálnak a vásárlóiknak arra, hogy ezeket a miniszendvicseket, falatkákat a kínálatból megrendelhessék akár gluténmentes kenyérből, vagy laktózmentes termékekből is elkészítve. Akik csak egészségesebben táplálkoznának vagy figyelnek az alakjukra, esetleg komolyan sportolnak, azoknak pedig a csökkentett zsír és szénhidrát tartalmú szendvics falatkák is ízletes kulináris élményt biztosítanak.

Természetesen ezek a miniszendvicsek az alapanyagok és az összetevők árától függően minden bizonnyal drágábbak lesznek, mint a hagyományos alapanyagokból készített termékek. A miniszendvicsek, falatkák egyaránt választhatók és rendelhetők több különböző ízben, és arra minden esetben érdemes odafigyelni a rendelés alkalmával, hogy ha különböző feltétes szendvicseket rendelnek, akkor például a halas ne kerüljön a húsos mellé, mert ha összeérnek, átvehetik a másik feltét ízét, és nem biztos, hogy ha többen fogyasztják majd a szendvicseket, mindenki egyformán szereti az összes megrendelt szendvics ízét. Ez egy vegetáriánus esetében is fennállhat egy normál étkezésű ember mellett. 

A megrendelések ma már a legnagyobb százalékban online felületen keresztül történnek, így a leggyorsabb és legegyszerűbb a választás a vásárlók számára, de ettől függetlenül néhány helyen még telefonon keresztül is megtehetik a rendelés leadását. Az árak minden szolgáltatónál eltérőek lehetnek.A kiszállítás minden esetben a meghatározott szállítási zónák díjszabásától függően változhatnak.

 A szendvicseket érdemes a kiszállítás után egyből, frissen elfogyasztani, hiszen a minőség az elkészítés után a legmagasabb. Az biztos, hogy a szolgáltatóknál megtalálható bőséges választékból mindenki megtalálja a számára leginkább kedvelt ízvilágot.

Weboldal ahonnan tudtok rendelnihttps://www.miniszendvics.hu/